blinddoek voor rechtspraak zonder aanzien des persoons, weegschaal de afweging en zwaard voor het recht
blinddoek voor rechtspraak zonder aanzien des persoons, weegschaal de afweging en zwaard voor het recht

Rechtbank Den Haag

Bezoekadres rechtbank Den Haag

Prins Clauslaan 60

2595 AJ  's Gravenhage

 

Correspondentieadres of postadres

Postbus 20302

2500 EH 's Gravenhage

 

telefoon nummer: 088 - 36 222 00

 

openingstijden: ma - vr 8:30 - 17:00 uur

gesloten op feestdagen

 

klik HIER voor meer info

 

 

 

 

Routebeschrijving

 

Looproute
vanaf station Den Haag CS (ca. 10 minuten)

Op perron nr. 12 bevindt zich na ca. 30 m aan de linkerkant een uitgang die naar het Nationaal Archief en de Koninklijke Bibliotheek leidt. Verlaat het station via deze uitgang. Loop rechtdoor langs het Nationaal Archief en het Centraal Bureau voor Genealogie (aan uw rechterzijde) en volg het voetpad (Prins Willem-Alexanderhof) tussen het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Koninklijke Bibliotheek door.Aan het einde van dit pad steekt u de Prins Clauslaan over. U staat nu voor het Paleis van Justitie. De personeelsingang bevindt zich vlak bij de Theresiastraat. De hoofdingang bevindt zich op nummer 60. Als u langs de voorkant van het gebouw loopt, vindt u de hoofdingang aan uw linkerhand op bij het bord nr. 60.

Per tram (lijn 2 of 6) vanaf station Den Haag CS

Uitstappen halte Ternoot. Steek de Juliana van Stolberglaan aan de rechterkant over, houd links aan en loop onder het bruggebouw door.

Het Paleis van Justitie vindt U direct daarna aan uw rechterkant. De hoofdingang bevindt zich op nummer 60, aan het begin van het plein.

Per bus (lijn 24)

Uitstappen halte Theresiastraat. U loopt in de richting van de Utrechtse Baan voorbij enkele winkels, horecagelegenheden en de ingang van de parkeergarage van het Paleis van Justitie. Vlak voor het bruggebouw kunt u het plein op waaraan het Paleis van Justitie ligt. De hoofdingang van het Paleis (nummer 60) bevindt zich helemaal aan het einde van het plein.

Per auto (vanaf de Utrechtesebaan - A12) - vanuit Utrecht, Amsterdam en Rotterdam

U volgt de A12 tot aan de afslag Centrum (afrit 2). Aan het eind van de afslag Centrum bij de verkeerslichten neemt u het voorsorteervak voor rechtdoor en steekt u het kruispunt met de Juliana van Stolberglaan over. Het Paleis van Justitie bevindt zich dan direct aan uw rechterkant.

Per auto (vanaf de A44) komend vanuit Leiden, Noordwijk, Katwijk

U volgt de A44 richting Wassenaar. Volg vanaf Wassenaar de Rijksstraatweg N44 richting Den Haag Centrum. Blijf rechtdoor rijden, net zolang tot u uitkomt bij het kruispunt met de Laan van Nieuw-Oost-Indiƫ. Sla linksaf, de Laan van Nieuw-Oost-Indiƫ in. Ga bij de tweede mogelijkheid rechtsaf, de Theresiastraat in. Aan het einde van de Theresiastraat op de hoek van de Prins Clauslaan vindt u het Paleis van Justitie aan de linkerkant