blinddoek voor rechtspraak zonder aanzien des persoons, weegschaal de afweging en zwaard voor het recht
blinddoek voor rechtspraak zonder aanzien des persoons, weegschaal de afweging en zwaard voor het recht

Rechtbank Dordrecht (Rotterdam)

Bezoekadres rechtbank Dordrecht

Steegoversloot 36

3311 PP  Dordrecht

 

Correspondentieadres of postadres

Postbus 7003

3300 GC  Dordrecht

 

telefoonnummer: 088  36 26 000

 

openingstijden: ma - vr 8:30 - 17:00

op feestdagen gesloten

 

klik HIER voor meer info

 

 

 

 

ROUTE:

Per auto

  • Vanuit Rotterdam en Breda (A16) : U neemt de afslag Dordrecht (afrit 21), vanaf de A16 en volgt de borden richting centrum. U komt dan op de Laan der Verenigde Naties. Deze weg volgt u tot u onder de spoorbrug doorrijdt. Meteen na de spoorbrug gaat u rechtsaf de Burgemeester de Raadtsingel in. U volgt deze weg tot aan het NS-station. Daar gaat u (bij de stoplichten) linksaf de Stationsweg in. Vervolgens gaat u (de eerste mogelijkheid) rechtsaf de Nicolaes Maassingel in. U volgt deze weg, die overgaat in de Ferdinand Bolsingel en de Van Hoogstratensingel. U gaat linksaf de Sint Jorisweg in (bij Schouwburg Kunstmin). U volgt deze weg, die overgaat in het Steegoversloot. Het gerechtsgebouw bevindt zich op nummer 36.
  • Vanuit Gorinchem (A15): U neemt de afslag Dordrecht (N3) en volgt de borden richting Dordrecht centrum. U volgt de Merwedestraat/Oranjelaan. U gaat rechtsaf de Stooplaan in (bij het eerste stoplicht nadat u het tankstation aan uw linkerkant bent gepasseerd). U volgt de Stooplaan die overgaat in de Hallinqlaan. Op het einde gaat u linksaf de Van Hoogstratensingel in, waarna u meteen rechtsaf de Sint Jorisweg inrijdt (bij Schouwburg Kunstmin). U volgt deze weg, die overgaat in het Steegoversloot. Het gerechtsgebouw bevindt zich op nummer 36.

Parkeermogelijkheden

In de omgeving van het Gerechtsgebouw is beperkte mogelijkheid tot parkeren. U kunt ook parkeren in de nabijgelegen parkeergarage 'Drievriendenhof' (P1 Parking Dordrecht Centre: Korte Kolfstraat 235).  Bij de hoofdingang van het gerechtsgebouw zijn enkele invaliden-parkeerplaatsen. Als gevolg van afsluitingen van delen van de Dordtse binnenstad, is de ‘Drievriendenhof’ niet met de auto vanuit het gerechtsgebouw bereikbaar. Bij binnenkomst van het centrum van Dordrecht dient u de borden P-Drievriendenhof te volgen.

Meer informatie over het parkeerbeleid in Dordrecht kunt u vinden op de website van de gemeente Dordrecht:

Openbaar vervoer

Looproute, ca. 15 minuten. Vanuit het station neemt u de Johan de Wittstraat. Deze straat volgt u tot voorbij de rotonde.

Na de rotonde gaat u de eerste straat rechtsaf (dit is de Vest). U volgt de Vest tot bij de kruising Steegoversloot/St. Jorisweg.

Hier gaat u linksaf de Steegoversloot in, waar u na ca. 100 meter aan uw rechterkant het gerechtsgebouw vindt.

Openbaar Vervoer

Elke 15 minuten vertrekt lijn 10 vanaf het Centraal Station richting Papendrechts Veer/Energiehuis. Deze brengt u in ±7 minuten naar de halte Scheffersplein. Vanaf deze halte is het nog ±5 minuten lopen naar de rechtbank.