blinddoek voor rechtspraak zonder aanzien des persoons, weegschaal de afweging en zwaard voor het recht
blinddoek voor rechtspraak zonder aanzien des persoons, weegschaal de afweging en zwaard voor het recht

Rechtbank Maastricht (Limburg)

Bezoekadres rechtbank Maastricht:

Sint Annadal 1

6214 PA  Maastricht

 

correspondentie- of postadres:

Postbus 1988

6201 BZ  Maastricht

 

telefoonnummer: 088 - 361 2222

 

openingstijden: ma - vr 8:30 - 17:00

(gesloten op feestdagen)

 

klik HIER voor meer informatie

 

 

 

 

ROUTE

OPENBAAR VERVOER

Na uw treinreis heeft u een goede aansluiting op het overig openbaar vervoer. Vanaf station Maastricht neemt u buslijn: 1 (richting Malberg), 2 (richting Oud Caberg), 5 en 6 (beide richting Daalhof). U stapt uit bij de halte St. Annalaan. Plan uw reis op www.9292ov.nl.

PER AUTO

Vanaf de autosnelweg A2 (Eindhoven) en A79 (Heerlen) gaat u bij de verkeerslichten in Maastricht naar rechts. Na de Noorderbrug sorteert u bij de verkeerslichten links voor. Bij het volgende verkeerslicht direct hierachter gaat u naar links de Statensingel op. Bij de rotonde gaat u naar rechts de St. Annalaan in. Bij de volgende rotonde ziet u aan de overzijde het gebouw van de rechtbank Maastricht.

PARKEREN

U kunt uw auto parkeren op het parkeerterrein aan de zijkant van het gerechtsgebouw. Het parkeerterrein bereikt u als volgt: komende vanaf de St. Annalaan gaat u bij de rotonde voor het gerechtsgebouw rechtsaf. vervolgens neemt u de 1e straat links, hierna weer de 1e straat links. Na 50 meter ziet u aan uw linkerkant de slagboom van de bezoekers parkeerplaats. U meldt zich hier via de intercom. De parkeer route is tevens vanaf de St. Annalaan aangegeven met de blauwe borden 'P rechtbank'.

Rolstoel toegankelijkheid

Het gerechtsgebouw is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Indien nodig, kan men bij de hoofdingang van het gebouw worden afgezet. Hiertoe dient men zich te melden bij de intercom onderaan de oprijlaan van de hoofdingang. De oprijlaan zal dan vrijgemaakt worden

Kanton, locatie Heerlen, Akerstraat 108

Openbaar vervoer

De buslijnen 28, 29, 43 en 44 gaan van het station Heerlen naar respectievelijk Kerkrade, Kerkrade stadion, Vaals en Aken. Uitstappen bij de halte voorbij het St. Bernardinuscollege (het gerechtsgebouw, Akerstraat 108, ligt tegenover het St. Bernardinuscollege). Plan uw reis op www.9292ov.nl.

Te voet vanaf het station

Vanuit het station de Saroleastraat helemaal uitlopen. Aan het einde linksaf en de bocht naar rechts aanhouden tot aan de rotonde.

De rotonde recht oversteken de Akerstraat in. Doorlopen tot aan de verkeerslichten op de kruising Akerstraat/Ruys de Beerenbroucklaan.

Oversteken en het gerechtsgebouw is vervolgens het derde gebouw aan de rechterzijde.

Met auto

Vanaf Geleen A76. Neem bij knoopppunt Ten Esschen de N281 (stadsautobaan). Vervolgens afslag Maastricht A79. Onderaan de afrit bij het verkeerslicht naar links. Bij het vijfde verkeerslicht naar rechts.U bent nu op de Akerstraat. Het kantongerecht is het derde gebouw aan de rechterkant.

Vanaf Maastricht A79. Op einde van autobaan rechtdoor. Vervolgens bij het zesde verkeerslicht naar rechts. U bent nu op de Akerstraat. Het kantongerecht is het derde gebouw aan de rechterkant.

Vanaf Bocholtz/Duitsland N281 Neem op de stadsautobaan N281 de afslag Maastricht (A79). Onder aan de afrit bij het verkeerslicht naar rechts. Vervolgens bij het vierde verkeerslicht naar rechts. U bent nu op de Akerstraat. Het kantongerecht is het derde gebouw aan de rechterkant.