blinddoek voor rechtspraak zonder aanzien des persoons, weegschaal de afweging en zwaard voor het recht
blinddoek voor rechtspraak zonder aanzien des persoons, weegschaal de afweging en zwaard voor het recht

Rechtbank Rotterdam

Bezoekadres rechtbank Rotterdam:

Wilhelminaplein 100 - 125

3072 AK  Rotterdam

 

Correspondentieadres of postadres:

Postbus 50950

3007 BL  Rotterdam

 

telefoonnummer: 088 - 36 26 000

mail: rechtbankrotterdam@rechtspraak.nl

 

openingstijden: ma - vr 8:30 - 17:00

gesloten op feestdagen

 

klik HIER voor meer info

 

 

 

 

ROUTE

Metro

  • Vanaf het Centraal Station: U neemt de metro richting Slinge of Spijkenisse en stapt uit bij station Wilhelminaplein. U loopt naar de uitgang van de stationshal en gaat richting het gerechtsgebouw, gebouw A. De ingang van het gerechtsgebouw is aan de oostzijde van het grijze gebouw (zijde stationshal metrostation).
  • Vanuit Rotterdam Zuid: U neemt de metro richting Centraal Station en stapt uit bij station Wilhelminaplein. U loopt naar de uitgang van de stationshal en gaat richting het gerechtsgebouw, gebouw A. De ingang van het gerechtsgebouw is aan de oostzijde van het grijze gebouw (zijde stationshal metrostation).
  • Vanuit Rotterdam Oost of West; U stapt over op metrostation Beurs/Churchillplein en neemt de metro richting Slinge of Spijkenisse. U stapt uit bij station Wilhelminaplein. Vervolgens gaat u naar de uitgang van de stationshal, richting het gerechtsgebouw, gebouw A. De ingang van het gerechtsgebouw is aan de oostzijde van het grijze gerechtsgebouw (zijde stationshal metrostation).

Met de tram

U neemt lijn 20, van Rotterdam CS richting station Lombardijen en stapt uit bij de halte Wilhelminaplein. De ingang van het gerechtsgebouw is aan de oostzijde van het grijze gebouw (zijde stationshal metrostation).

Met de auto

  • Vanuit Rotterdam Centrum; Via de Coolsingel en de Schiedamsedijk rijdt u de Erasmusbrug over. Direct over de brug, aan de zuidoever van de Maas, ligt het gerechtsgebouw (grijs zittingzalengebouw, gebouw A, en rood kantoorgebouw, gebouw B). De ingang van het zittingzalengebouw is aan de oostzijde van het grijze gebouw (vanaf de brug gezien aan de linkerzijde).
  • Vanuit richting Den Haag; Vanaf de A13 rijdt u richting Rotterdam. Bij knooppunt Kleinpolderplein houdt u de borden Centrum aan. Bij de tweede verkeerslichten gaat u rechtsaf, de Statenweg op. De Statenweg gaat op een gegeven moment over in de Henegouwerlaan en daarna in de 's Gravendijkwal. Na ongeveer anderhalve kilometer komt u bij een grote rotonde (het Drooglever Fortuijnplein). Daar neemt u de afslag Centrum. Zo komt u op de Westzeedijk. Bij het tweede verkeerslicht gaat u rechtsaf richting Erasmusbrug. Direct over de brug, aan de zuidoever van de Maas, ligt het gerechtsgebouw (grijs zittingzalengebouw, gebouw A, en rood kantoorgebouw, gebouw B). De ingang van het zittingzalengebouw is aan de oostzijde van het gebouw (vanaf de brug gezien aan de linkerzijde).
  • Vanuit richting Utrecht; U volgt de borden Dordrecht/Breda. Op de ring van Rotterdam gaat u richting Centrum/Capelle a/d IJssel. Vóór de Van Brienenoordbrug neemt u de afslag Centrum. Bij de eerste verkeerslichten gaat u rechtsaf, de Maasboulevard op. Na verloop van tijd kunt u linksaf naar de Erasmusbrug. Direct over de brug, aan de zuidoever van de Maas, ligt het gerechtsgebouw (grijs zittingzalengebouw, gebouw A en rood kantoorgebouw, gebouw B). De ingang van het zittingzalengebouw is aan de oostzijde van het gebouw (vanaf de brug gezien aan de linkerzijde).
  • Vanuit richting Breda en Gorinchem; Als u Rotterdam nadert, houdt u de rechterrijbaan aan, richting Centrum/Capelle a/d IJssel (N210). U neemt dan afrit 24 (Feijenoord/IJsselmonde). Op de rotonde vóór het Feijenoordstadion gaat u rechtsaf. Na het passeren van de Varkenoordsebrug komt u op de Laan op Zuid. Aan het einde hiervan vindt u aan uw linkerhand het gerechtsgebouw (grijs zittingzalengebouw, gebouw A en rood kantoorgebouw, gebouw B). De ingang van het zittingzalengebouw is aan de oostzijde van het gebouw (vanaf de brug gezien aan de linkerzijde).

Parkeren

In de directe omgeving van de Rechtbank Rotterdam zijn beperkte mogelijkheden voor betaald parkeren. De betaling van parkeerkosten is in Rotterdam alleen mogelijk per chippas. Voor bezoekers die een afspraak hebben met een medewerker bij de rechtbank, bijvoorbeeld voor een sollicitatie, is het mogelijk een parkeerplaats te reserveren in de parkeergarage van de rechtbank. De ingang van de parkeergarage bevindt zich aan de Posthumalaan. Deze laan rijdt u in als u rechtdoor rijdt vanaf de Erasmusbrug. De parkeergarage staat aangegeven en ligt aan uw linkerhand, onder het rode kantoorgebouw.